Jeugdopleiding

De Hengelsportvereniging “Altijd Beet” te Vught organiseert dit jaar weer haar succesvolle jeugdopleiding waar elk jaar veel kinderen gebruik van maken. Het mooie aan deze opleiding is dat je geen lid hoeft te zijn van de vereniging, maar wel uiteraard ge├»nteresseerd bent in het vissen en dit ook werkelijk doet.

De opleiding is in 2 dagen verdeeld. Een avond waar theorie en praktijk afgewisseld worden en de volgende dag gaan we aan de waterkant de vissen proberen te vangen en deze op de geleerde manier onthaken. De eerste avond is theorie en wat praktijkoefeningen. Deze word gehouden in het gebouw van de Jeugd Natuurwacht op de hoek Peellandstraat / Baarzenstraat.

Wat leer je de eerste avond:

  • hoe tuig je een hengel op
  • hoe maak je een tuigje
  • waaraan herken je de vissoorten
  • welke documenten zijn er vereist
  • hoe onthaak je de vis
  • hoe maken we lokvoer
  • waarom gaat er in het voer wit brood of bruin brood

Daarnaast leer je waterplanten herkennen en kijken we hoe het mogelijk is dat waterplanten wel of niet in het water groeien. Je leert van bepaalde vissen dat ze hun hebben staan of omhoog. Allemaal dingen die interessant genoeg zijn om deel te nemen.

De tweede dag gaan we leren vissen. Je gaat met je eigen gemaakt tuigje je hengel die ter beschikking wordt gesteld door de visclub optuigen. Als je een vis aan de haak krijgt gaan we die op een verantwoordelijke manier weer terug zetten en intussen kijken we via de viszoekkaart wat voor een vis dit is.

Genoeg redenen om je op te geven.
Voor wie is de jeugdopleiding bedoeld? Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Wil je je opgeven voor deze Opleiding, meld je dan aan via ons contactformulier.
Bellen kan via de secretaris. Deze is te bereiken via 073 – 6840975.